Account based marketing voor beginners

Account-based marketing heeft ongelooflijk hoeveelheid aan populariteit gewonnen in b2b marketing. En dat is niet voor niets. B2B ABM zorgt voor een aanzienlijke toename in ROI (Return On Investment). 

Brede campagnes met generieke berichtgeving voor zowel traditionele als online marketing kanalen werkten vroeger prima. Maar die tijd is voorbij. Het wordt moeilijker dan ooit om de aandacht van B2B-kopers te trekken met generieke boodschappen.

Als u probeert iedereen aan te spreken, spreekt u uiteindelijk misschien niemand meer aan. Waar zijn B2B-kopers tegenwoordig naar op zoek? De B2B-kopers van vandaag vragen personalisatie. En gepersonaliseerde B2B-marketing is wat we nu account-based marketing noemen.

Wat is B2B Account-based marketing?

Account-based marketing is veel meer dan een specifieke B2B-marketingtactiek. Het is een hele nieuwe categorie van B2B-marketing. Wat het uniek maakt ten opzichte van traditionele outbound of inbound marketing is de laserfocus op personalisatie. 

Bij Account Based Marketing richt u zich op één specifiek bedrijf of persoon, in plaats van op de hele doelmarkt. U gaat achter één bedrijf tegelijk aan. Account bases marketing content wordt gecreëerd met zeer gepersonaliseerde berichten. Deze inhoud wordt vervolgens verspreid via kanalen die het beste resoneren met elke prospect. 

Een ander bepalend element is de noodzaak van een nauwe afstemming met sales vanaf het begin. Dit betekent samenwerken om uw volledige B2B Account based marketing strategie uit te stippelen. 

Laat dit u niet afschrikken. Betere afstemming tussen sales en marketing is een goede zaak. Vervangt account based marketing andere B2B-marketinginitiatieven? Nee. Om een B2B account based marketing aanpak succesvol te maken, moet u een stevige basis hebben.

U hebt een nette website nodig. Een die snel, modern is, waar je gemakkelijk kunt navigeren en duidelijke en beknopte informatie biedt. Voor de meeste bedrijven is het een goed idee om account based marketing te gebruiken als aanvulling op andere soorten inbound leadgeneratiecampagnes. 

Niet als complete vervanging. Natuurlijk, account based marketing is over het algemeen geen wondermiddel. Voor de meeste bedrijven is het een goed idee om account based marketing te gebruiken als aanvulling op andere soorten inbound leadgeneratie campagnes. 

Niet als volledige vervanging. Het opstellen van een campagne aan elke prospect vereist een grote investering. Het is niet goedkoop, maar wel elke cent waard voor de juiste targets.

 

Heb je vragen?

Stel ze aan mij!

Thom van der Kleij (Oprichter van Dimpekt)
06 – 11 16 20 64
thom.vanderkleij@dimpekt.com

Benieuwd of uw bedrijf online kan groeien?

Vraag de vrijblijvende groeiscan aan en wij vertellen u:

Neem vrijblijvend contact op

Vervolgens...

Neem vrijblijvend contact op

Vul het formulier in en wij komen spoedig bij u terug!

Stuur Thom een appje
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Thom van der Kleij (B2B Expert)
Heeft u vragen of bent u benieuwd of u uw bedrijf online op de kaart kunt zetten?