Hoe schrijf je SEO vriendelijke teksten als een professional?

Vandaag de dag, als u organisch gevonden wilt worden op Google moet u rekening houden met veel verschillende factoren. We bespreken een aantal van deze factoren in dit artikel.

U moet het perfecte antwoord bedenken op de vraag die uw klant aan Google stelt.

Creëer een uitgebreide verzameling van content (blogs, whitepapers, video’s) ter ondersteuning van wat u specifiek doet, en laat uw klanten (en Google) zien dat u de autoriteit bent.

Simpel genoeg, toch? Als u eenmaal een onderwerp dat past bij de doelgroep van uw bedrijf, hoe weet u nou wat voor content u moet gaan schrijven?

In dit artikel gaan we een aantal SEO schrijftips behandelen, gebaseerd op wat voor ons goed werkt. (En wat wonderen heeft verricht voor onze klanten!)

Richt uw onderwerp op de zoekintentie

Uiteindelijk gaat het bij duurzame SEO (SEO voor de lange termijn) om het schrijven van SEO-vriendelijke teksten die beter zijn dan die van uw concurrentie. Maar voordat u begint met schrijven moet u zich richten op de precieze zoekterm waar uw concurrentie voor rankt. U hebt een algemeen idee over het onderwerp, maar hoe zoeken mensen eigenlijk naar dat onderwerp op Google?

Het belangrijkste hier is om de zoekintentie achter het onderwerp te begrijpen, en dan te reageren met content die overeenkomt met die intentie.

Als geen van de zoekresultaten die wordt weergegeven die overeenkomt met wat u wilt gaan schrijven, heeft u misschien de verkeerde focus term. 

Of, het kan zo’n nieuw onderwerp zijn dat Google nog moet leren hoe het beste resultaat voor die term eruit ziet dan is het nu tijd om toe te slaan.

Vergeet uw titels niet in te stellen

De titel van uw blog is de H1. Dit is het begin van de hiërarchische structuur van de rest van de blog, die Google helpt het te “lezen” (en ook lezers door de blog leidt).

Het is belangrijk dat de titel van de blog accuraat weergeeft waar het over gaat. Je wilt je lezers niet om de tuin leiden.

Uw H2 is meestal die eerste zin of twee na de titel, voor de inleiding van een blog. Dan is elke ondertitel een H3, en eventuele sub-subtitels zijn H4’s … enzovoort.

Ondertitels zijn belangrijk om de tekst te breken. Als het onderwerp verschuift, introduceer dan de nieuwe sectie met een toepasselijke ondertitel.

Vaker wel dan niet zal de lezer de blog doorbladeren. Maak het hen gemakkelijk om de concepten te begrijpen door de tekst op een georganiseerde manier op te splitsen. Maar natuurlijk wil je dat de bezoeker makkelijk leest, dus zijn de ondertitels een geweldige manier om hun aandacht te trekken en ervoor te zorgen dat ze willen blijven lezen.

 

Geef uw lezer een reden om te lezen

Ook al wilt u het Google-algoritme aanspreken moet u niet vergeten dat het belangrijkste deel is: het aanspreken van de echte menselijke lezer. Dus, begin uw blog met 2-3 zinnen die het probleem benadrukken dat u probeert op te lossen en waarom uw artikel belangrijk is voor uw ideale doelgroep.

Ga daarna verder met wat inleidende inhoud. Ga dieper in op wat je in die 2-3 zinnen hebt aangestipt.

Beantwoord basisvragen

Een succesvolle blogpost moet alles over het onderwerp vertellen wat je koptekst belooft. Dit betekent meestal dat u in uw blog verschillende basisvragen moet beantwoorden om echte educatieve waarde en voldoende achtergrond te bieden.

SEO-vriendelijke teksten schrijven is niet de juiste de plaats om te pronken met uw zeer technische expertise. Ook al kun je deze vragen misschien in je slaap beantwoorden, ga er niet van uit dat je lezerspubliek alles zal weten. Natuurlijk wilt u uw doelpubliek (uw prospects) in uw blog aan te spreken, je er vanuit gaan dat ze het meeste zullen begrijpen van waar u het over hebt, maar toch. Maak het ze gemakkelijk om te lezen. Als ze een vraag zoeken op Google, zijn ze waarschijnlijk niet op zoek naar een technische whitepaper. Bovendien is het beantwoorden van basisvragen ook goed voor de kennis van Google’s algoritme. Deze omvatten:

Wat is het concept?
Wat is het probleem?
Waarom is het belangrijk?
Hoe los je het op?
Wat moet de lezer nu doen?

Als laatste: Geef prioriteit aan leesbaarheid

Leesbaarheid is een belangrijk onderdeel van SEO-vriendelijke content schrijven. Houd zinnen kort. Alinea’s moeten ook klein zijn.

Lezers zullen grote blokken tekst over het hoofd zien. Witruimte helpt hun ogen over de pagina te leiden.

Andere tips zijn:

  • Gebruik opsommingstekens waar mogelijk
  • Gebruik de actieve stem (verberg het onderwerp van de zin niet)
  • Definieer vaktermen als u ze voor het eerst gebruikt

Heb je vragen?

Stel ze aan mij!

Thom van der Kleij (Oprichter van Dimpekt)
06 – 11 16 20 64
thom.vanderkleij@dimpekt.com

Benieuwd of uw bedrijf online kan groeien?

Vraag de vrijblijvende groeiscan aan en wij vertellen u:

Neem vrijblijvend contact op

Vervolgens...

Neem vrijblijvend contact op

Vul het formulier in en wij komen spoedig bij u terug!

Stuur Thom een appje
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Thom van der Kleij (B2B Expert)
Heeft u vragen of bent u benieuwd of u uw bedrijf online op de kaart kunt zetten?