Direct bellen? Bel: 088 767 2000

Veelgestelde vragen

Het uitbesteden van je marketing kan voordelen en nadelen hebben. Hier is een overzicht vanuit het perspectief van Dimpekt:

 

Voordelen van het uitbesteden van marketing:

 

 • Expertise: Door samen te werken met een gespecialiseerd marketingbureau zoals Dimpekt, profiteer je van onze expertise en ervaring. We blijven op de hoogte van de laatste trends en technieken en passen deze toe om jouw marketingdoelstellingen te bereiken.
 • Tijdbesparing: Marketingactiviteiten kunnen tijdrovend zijn. Door dit proces uit te besteden, kun je jezelf en je team vrijmaken om te concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf.
 • Kosten-efficiëntie op lange termijn: Hoewel uitbesteden een initiële investering vereist, kan het op lange termijn kosten-efficiënter zijn omdat wij optimalisatie van campagnes en budgetbeheer verzorgen om de beste ROI te garanderen.
 • Toegang tot geavanceerde tools: Als bureau hebben we toegang tot geavanceerde marketingtools en -platforms die mogelijk buiten het budget van een MKB-bedrijf liggen.
 • Schaalbaarheid: Uitbesteden maakt het eenvoudiger om je marketinginspanningen op te schalen naarmate je bedrijf groeit, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het aannemen van meer personeel.

 

Nadelen van het uitbesteden van marketing:

 

 • Kosten op korte termijn: Er zijn upfront kosten verbonden aan het inschakelen van een extern bureau. Dit kan voor kleinere bedrijven een barrière vormen.
 • Minder controle: Hoewel Dimpekt nauw samenwerkt met klanten, kan het uitbesteden van marketing betekenen dat je niet alle details van de dag-tot-dag uitvoering in handen hebt.
 • Communicatie: Uitbesteden vereist heldere communicatie en soms kan het zijn dat boodschappen niet met dezelfde urgentie of interpretatie worden overgebracht als wanneer het intern wordt gedaan.
 • Vertrouwdheid met het bedrijf: Een extern bureau moet tijd investeren om je bedrijf, producten en cultuur grondig te begrijpen. Dit kan in het begin extra tijd kosten vergeleken met intern beheer waar de kennis al aanwezig is.

Als je overweegt om je online marketing uit te besteden, zijn er verschillende soorten partijen die je kunt inschakelen, elk met hun eigen specialismen en voordelen. Het beste type partij voor jouw bedrijf hangt af van je specifieke behoeften, doelen en middelen. Hier zijn de opties:

 

 • Full Service marketingbureaus: Als je een allesomvattende aanpak nodig hebt die verschillende aspecten van online marketing dekt, dan is een full-service bureau wellicht de juiste keuze. Zij kunnen strategie, uitvoering en analyse over diverse kanalen aanbieden.
 • Specialistische bureaus: Deze focussen zich op specifieke aspecten van online marketing, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), betaalde advertenties (PPC), social media of content creatie. Als je een specifiek gebied van je online marketing wilt versterken, is dit type partij ideaal.
 • Freelancers of zelfstandige consultants: Voor kleinere projecten of wanneer je behoefte hebt aan expertise in een zeer gespecialiseerd gebied, kan het inschakelen van een freelancer of consultant kosteneffectief zijn.
 • In-house teams: Grote organisaties kunnen ervoor kiezen om hun marketing intern te beheren. Dit vereist echter significante investeringen in personeel, training en technologie.
 • Hybride oplossingen: Soms kan een combinatie van bovenstaande opties werken, waarbij bijvoorbeeld een full-service bureau samenwerkt met specialistische freelancers om aan specifieke behoeften te voldoen.

 

Bij Dimpekt vallen we tussen groep 1 en 2, waarbij een specialisme hebben op Strategie, LinkedIn en Content en de rest van de benodigde diensten voor je laten uitvoeren via externe parters.

Om te bepalen wat het beste bij jouw bedrijf past, bekijk je eerst de soorten partijen die er zijn (zie vraag 1.2 Welke soort partijen zijn er als ik mijn online marketing wil uitbesteden?). Overweeg vervolgens de volgende punten:

 

 • Doelstellingen: Wat wil je bereiken met je online marketing? Heb je een uitgebreide strategie nodig of alleen hulp bij specifieke taken?
 • Resources: Wat is je budget voor marketing? Heb je de middelen om een full-service bureau of een gespecialiseerd bureau in te huren, of is een freelancer meer passend?
 • Expertise: Heeft je team de nodige vaardigheden en kennis, of is er een lacune die een externe partij kan vullen?
 • Tijd: Hoeveel tijd kun je besteden aan het managen van marketingactiviteiten? Full-service en gespecialiseerde bureaus kunnen meer ontzorging bieden, terwijl freelancers mogelijk meer management van jouw kant vereisen.
 • Flexibiliteit: Hoe snel moet je kunnen reageren op marktveranderingen? Kleinere bureaus of freelancers kunnen soms sneller schakelen dan grotere bureaus.
 • Schaal: Groei je snel en moet je marketingactiviteiten snel kunnen opschalen, of ben je op zoek naar een meer gestage aanpak?

 

Door deze factoren te overwegen, kun je een beter geïnformeerde beslissing nemen over welke soort partij het beste past bij jouw bedrijf.

Zoals benoemd in vraag 1.2 zit Dimpekt tussen een Full service bureau en een specialistisch bureau in. Dimpekt heeft een sterke focus op B2B MKB bedrijven zonder marketing afdeling en nemen in feite alles van strategie tot uitvoering uit handen. Wij zijn met name gespecialiseerd in B2B marketing voor bedrijven die in een Niche zitten en/of in de bouw & infra actief zijn. Strategie, LinkedIn en Content doen wij in huis, alle andere zaken die nodig zijn regelen we voor je middels externe.
Tijdens de opstarttijd (welke twee weken duurt), zal je drie sessies van ieder twee uur kwijt zijn. Nadat we zijn gestart zal je per maand gemiddeld 4 uur kwijt zijn aan alle overige zaken, zoals een maandelijks voortgangsgesprek, en uit te voeren actiepunten zoals het goedkeuren van de content.

Of Dimpekt de juiste partij voor jouw situatie is hangt af van de eigenschappen van je bedrijf. Dimpekt is mogelijk de juiste fit voor jouw bedrijf als:

 

 • Jouw bedrijf nog geen volwassen online marketing afdeling heeft
 • Jouw doelgroep voornamelijke zakelijke klanten zijn (B2B), en dus niet particulieren (B2C)
  -de gemiddelde jaarwaarde van één klant, boven de €10.000 ligt
 • Je zelf weinig tijd en capaciteit hebt om online marketing werkzaamheden intern op te pakken
 • Je wilt investeren in marketing voor de lange termijn, wat betekent dat je niet direct binnen een maand resultaat zult zien

 

Dimpekt werkt met name voor bedrijven die actief zijn in een Niche of in de Bouw & Infra.

Nee, we hebben niet alle online marketing disciplines in huis, wij hebben echter wel de partners om alles voor je uit handen te nemen. Wij geloven dat ieder zo zijn specialisme heeft. Wij zijn zelf gespecialiseerd in marketingstrategie, LinkedIn en content. De overige specialisme zoals webbouw, SEO en SEA besteden we uit aan partners waarvan we weten dat deze goed werk leveren.

Ja dat kan. Wij zien dat veel bedrijven moeite hebben hun sales teams te laten werken met LinkedIn. De manier waarop wij het het beste zien werken is als volgt.

 

Stap 1: kijk of jouw doelgroep te vinden is op LinkedIn en wat de achterliggende strategie kan zijn.

 

Stap 2: begin met de meest gemotiveerde sales medewerker en start een trial van 16 weken. Stem de te posten content goed af met de marketing afdeling.

 

Stap 3: begin de successen te delen met de andere sales medewerkers.

 

Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen.

Beginnen aan online marketing is een belangrijk besluit. Onderstaand lichten we toe waarom je wel of niet moet beginnen met online marketing.

 

Waarom je wel met online marketing moet beginnen:

 

 • Zichtbaarheid vergroten: Het internet is waar je klanten zijn. Online marketing helpt je zichtbaarheid te vergroten, zodat potentiële klanten je kunnen vinden.
 • Doelgerichte benadering: Met online marketing kun je specifieke segmenten van je doelmarkt targeten, wat efficiënter is dan traditionele marketingmethoden.
 • De jongere doelgroep doet anders zaken: Zonder dat je het direct door hebt verjongt je nieuwe klantengroep. Deze jongeren klantengroep haalt steeds meer informatie van het internet voordat hij/zij contact met jou opneemt.
 • Concurrentievoordeel: Als je concurrenten al online zijn, moet je meedoen om relevant te blijven. Als ze nog niet actief zijn, geeft het je een voorsprong.
 • Kostenbesparing: Online marketing kan kosteneffectiever zijn dan traditionele methoden, met de mogelijkheid voor een hogere ROI.
 • 24/7 Marketing: Het internet slaapt nooit, en met online marketing is je bedrijf altijd ‘open’ voor potentiële klanten.
 • Bouwen aan relaties: Het biedt platforms om relaties op te bouwen en te onderhouden met je klanten via sociale media, e-mailmarketing en andere kanalen.
 • Schaalbaarheid en flexibiliteit: Online campagnes kunnen snel worden aangepast en geschaald om te voldoen aan veranderende marktomstandigheden en bedrijfsprioriteiten.

 

Door te investeren in online marketing, kun je een sterke online aanwezigheid opbouwen, wat essentieel is in een steeds meer digitale wereld. Het geeft je de mogelijkheid om proactief te zijn in hoe je communiceert en zaken doet in je markt.

 

Waarom je nu nog niet perse aan online marketing hoeft te beginnen:

 

 • Sterke offline aanwezigheid: Als je bedrijf een gevestigde offline aanwezigheid heeft met een loyaal klantenbestand dat voornamelijk via traditionele kanalen wordt bereikt, zou je kunnen vinden dat de dringende noodzaak voor online marketing minder is.
 • Persoonlijke verkoop en relaties: In sommige B2B-industrieën kan de nadruk meer liggen op persoonlijke relaties en face-to-face verkoop, waarbij klantenbinding wordt bereikt door direct contact en niet via digitale kanalen.
 • Niche markten: Als je in een zeer specifieke niche opereert waar klanten niet actief zoeken naar diensten of producten online, of waar de industrie traditioneel is en minder gedigitaliseerd, kan online marketing minder impact hebben.
 • Beperkte middelen: Kleine bedrijven of startups met zeer beperkte middelen moeten misschien prioriteit geven aan andere gebieden van het bedrijf voordat ze investeren in online marketing.
 • Regelgeving en beperkingen: In sommige sectoren, zoals de farmaceutische industrie of de financiële dienstverlening, kunnen strikte regelgevingen de mogelijkheden voor online marketing beperken.
 • Langdurige verkoopcycli: Bedrijven met lange verkoopcycli kunnen de voorkeur geven aan het ontwikkelen van gedetailleerde en persoonlijke verkoopprocessen die niet zo afhankelijk zijn van online marketing.
Ja, dat kan. Veel van onze klanten hebben onze LinkedIn methodiek gebruikt om internationale uitbreiding te verwezenlijken. Klanten zoals Ooms producten, eezeetags, MEP, Imarco, Rhino Supply & Ratags. De uitdaging met internationale uitbreiding is vaak een gebrek aan sales capaciteit. Middels LinkedIn zijn wij in staat om toch de meeste personen binnen de doelgroep te vinden, te benaderen vanuit een persoonlijke LinkedIn profiel en in beeld te blijven bij deze doelgroep. Vervolgens
Daar kan geen sluitend antwoord op worden gegeven. Bij Dimpekt begrijpen we dat een van de meest gestelde vragen door bedrijven die investeren in online marketing is: “Hoe snel ga ik resultaat zien?” Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren, de aard van je bedrijf, de concurrentie in je industrie, de vraag naar je product en de marktomstandigheden. Online marketing kan je zien je als een multiplier van het succes en de vraag naar je product/dienst in de markt. Is er veel markt en vraag naar je product, dan kunnen wij ervoor zorgen dat deze vraag met een bepaalde multiplier kan worden vergroot. Hoe groot deze multiplier is, blijft lastig te bepalen.
Ja, Dimpekt werkt vaak samen met huidige online partners van haar klanten. Nodige website aanpassingen bespreken we met je websitebouwer. Heb je al een fotograaf of tekstschrijver waar je vaak mee samen werkt, kunnen we daar ook mee samenwerken.
Een websitebouwer houdt zich voornamelijk bezig met het “bouwen van websites” 😉 . Het hebben van een goede website is onderdeel van je online marketing. Dimpekt begint bij je klant, jouw bedrijf en jouw doelen als startpunt. Vanuit daar wordt er marketing strategie bepaald, de juiste marketing content gemaakt en de juiste kanalen ingezet (zoals LinkedIn) om onder de aandacht te komen bij jouw doelgroep. Het aanpassen & verbeteren van de website is daar een onderdeel van.

De samenwerking is maandelijks opzegbaar. Ben je na de eerste maand niet tevreden dan hoef je ook hiervoor niet te betalenVanaf dat moment is de samenwerking maandelijks opzegbaar. 


Echter is het wel zo dat resultaat vaak pas na 16 tot 24 weken zichtbaar is. 


In het voortraject spreken we de intentie naar elkaar uit om wel minimaal 16 weken samen te werken. 

Wij meten het resultaat in eerste instantie aan de hand van de volgende zaken:

 

 • Het aantal waardevolle connecties
 • Het aantal interessante gesprekken met prospects middels LinkedIn
 • Het aantal weergave en de engagement op de posts

 

Dit zijn harde cijfers waar we op kunnen sturen. Daarnaast hebben we maandelijks we een voortgangsgesprek en vragen we jou persoonlijk wat je merkt van de campagne. Hoor je van je omgeving dat zaken in beweging staan? Merk dat er na verloop van tijd mensen aanvragen binnenkomen via mensen die jouw bedrijf hebben gezien via LinkedIn. Gezamenlijk kijken we naar deze resultaten en kijken we of de impact voldoende is, en wat er allemaal nog beter kan. Marketing is aan het einde van de dag ook veel testen.

Voor de B2B markt is LinkedIn (samen met Google) het meest effectieve platform om je doelgroep te bereiken. Waarom? Omdat de B2B doelgroep goed te vinden is op LinkedIn, en ook vaak actief is op LinkedIn. Middels LinkedIn kan je adverteren of je kan op een meer persoonlijke manier connecties leggen met je doelgroep vanuit je persoonlijke LinkedIn account. Dimpekt is gespecialiseerd in het laatste. Uit eigen ervaring zien wij dat vertrouwen en het opbouwen van een persoonlijke relatie een steeds belangrijke rol gaat spelen. Hierin werkt de laatste oplossing effectiever doordat je vanuit persoonlijk titel iemand benaderd. Daarnaast is het een duurzamere investering omdat je posts middels advertenties gezien worden zolang je er voor betaald. Zodra je een connectie met een potentiële klant hebt gemaakt, blijft hij jouw posting zien. Voor een meer gedetailleerde uitleg staan we je graag persoonlijk te woord.

Zoals eerder benoemd is de minimale samenwerkingsduur 16 weken. Het duur van het benaderen van de doelgroep middels LinkedIn wordt bepaald door de grootte van jouw doelgroep maar duurt gemiddeld tussen de 6 en 12 maanden maximaal. Het produceren en posten van marketing content is iets wat zal blijven doorlopen.

Ja, dat kan. Na de kennismaking en het vrijblijvende strategische advies zal duidelijk worden welke online marketingacties geschikt zijn voor jouw situatie. Het kan zo zijn dat je momenteel wel al voldoende marketing content en social media posting hebt, maar nog niet het bereik dat wij met een LinkedIn campagne voor je kunnen bereiken. In dat geval neem je enkel de LinkedIn campagne af.
Dimpekt doet aan arbeidsmarktcommunicatie, maar geen directe recruitment. Dit betekent dat de acties vooral zijn gefocust op het genereren van meer naamsbekendheid op de lange termijn bij je doelgroep. Deze arbeidsmarktcommunicatie bestaat uit het benaderen van je doelgroep vanuit een persoonlijke LinkedIn account waarop er vervolgens arbeidsmarktcommunicatie content wordt gedeeld vanuit de social media kanalen. Arbeidsmarktcommunicatie hebben wij onder andere voor Homij, Kleywegen, Van der Vlist Technical Services, Restaurant Lage Vuursche en HSM Utrecht uitgevoerd. Voor meer informatie kunt u, contact met ons opnemen.

Dimpekt kan uw gehele online marketing strategie uit handen nemen met alle bijbehorende facetten.

 

Wat wij niet doen is:

 

 • design voor interne documenten
 • magazine advertentie planning
Voor content posting zijn er foto’s, video’s en/of teksten nodig. Vaak halen wij deze van de website of vragen wij bij jullie naar de interne media map. Indien er nog niet voldoende beeldmaterieel is, kunnen wij het benodigde beeldmateriaal regelen.
Ja! Consistent posten is erg belangrijk. Er voor zorgen dat de juiste potentiële klanten deze posting zien is minstens zo belangrijk. Middels een LinkedIn campagne maken wij vanuit jouw persoonlijke LinkedIn account connecties met jouw doelgroep, zodat zij jouw posting te zien krijgen.

gratis kansenonderzoek (t.w.v. €450)

Ontdek hoe jouw mkb-bedrijf kan groeien op LinkedIn.

95% van de (niche) mkb-bedrijven lopen concrete kansen op LinkedIn mis

Dit gebeurt er nadat je het formulier hebt verstuurd:

Start zelf met het gratis 6-stappenplan