Direct bellen? 088 767 2000

Hoe benader je jouw doelgroep op Linkedin?

LinkedIn is een krachtig platform voor B2B-bedrijven, ideaal voor het genereren van leads en het opbouwen van zakelijke relaties. In deze blog vertel ik je de 5 stappen waarmee je in contact kunt komen met je doelgroep via LinkedIn.

Inhoudsopgave

Waarom LinkedIn?

Waarom LinkedIn? Als je meer klanten en personeel op lange termijn wil realiseren zijn dat volgens ons de onderstaande redenen:

Hoe zet je LinkedIn niet in?

Voordat we beginnen, wil ik benadrukken hoe je LinkedIn niet moet gebruiken. Het is raadzaam om het direct versturen van commerciële aanbiedingen bij het eerste contact te vermijden. Deze veelal geautomatiseerde aanpak is tegenwoordig ineffectief en kan zelfs als storend worden ervaren.

Stap 1: Doelgroepanalyse

Begin met het identificeren van je ideale klanten, inclusief hun functietitels en locaties. Begrijp wie ze zijn en waar ze actief zijn op LinkedIn.

 

Verdiep je in de pijnpunten van je doelgroep en hun klantenreis. Wat zijn de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd en welke stappen nemen ze om deze aan te pakken?

 

Bepaal je doelen op LinkedIn. Wil je vertrouwen opbouwen bij potentiële klanten, leads genereren of je merkbekendheid vergroten?

 

Benieuwd hoe je jouw doelgroep op LinkedIn vindt? Bekijk dan dit artikel.

Klantengroepen Functietitel beslissers Grote van bedrijven in aantal fte Locatie
 Infrabedrijven  
-Directeur
-Materieelbeheer
-Uitvoerder
-Machinist
1-600 fte
Heel Nederland
Sloopbedrijven
-Directeur
-Materieelbeheer
-Uitvoerder
-Machinist
1-200 fte
Heel Nederland

Stap 2: Optimaliseer je LinkedIn-profiel

Zorg ervoor dat je LinkedIn-profiel volledig is ingevuld en professioneel oogt. Dit omvat een duidelijke samenvatting van wie je bent en wat je doet, evenals je werkervaring en vaardigheden.

 

Gebruik een professionele profielfoto en een pakkende kopregel die je expertise benadrukt. Dit helpt om een goede eerste indruk te maken bij potentiële connecties.

Stap 3: Post waardevolle content

Deel regelmatig relevante content die interessant is voor je doelgroep. Dit kan variëren van blogposts en artikelen tot infographics en video’s.

 

Zorg ervoor dat je content waardevol is en je expertise laat zien. Dit helpt om vertrouwen op te bouwen bij je connecties en jezelf te positioneren als een autoriteit in je vakgebied.

 

Weten hoe je laagdrempelig kan beginnen met consistent posten? Bekijk dan dit artikel.

Stap 4: Begin met een niet-commercieel connectieverzoek

Wanneer je potentiële klanten wilt benaderen op LinkedIn, stuur dan een persoonlijk connectieverzoek. Zoek naar gemeenschappelijke interesses of connecties die je kunt gebruiken als aanleiding voor het verzoek.

 

Vermijd directe commerciële aanbiedingen in je connectieverzoek. Het doel is om een relatie op te bouwen, niet meteen te verkopen.

Stap 5: Deel waardevolle informatie met je doelgroep

Nadat je connectieverzoek is geaccepteerd, blijf je waardevolle informatie delen met je doelgroep. Dit kunnen bijvoorbeeld whitepapers, casestudies, tips of advies zijn.

Door waardevolle informatie te delen, blijf je top-of-mind bij je connecties en vergroot je de kans dat ze uiteindelijk klant worden of met je willen samenwerken.

Deze strategieën vormen in grote lijnen de kern van hoe bedrijven succesvol contact kunnen leggen met hun doelgroep via LinkedIn. Uiteraard is het elke doelgroep en situatie verschillend. Houdt hier in je strategie rekening mee.

Thom van der Kleij


Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Ik sta je graag te woord!

06 1116 2064
thom.vanderkleij@dimpekt.com